Pages

2 Eylül 2008 Salı

Aksam Haberleri

Dun aksam Star'da aksam haberlerini izlerken Deniz Feneri yardim dernegiyle ilgili bir haber dikkatimi cekti. Deniz Feneri'nin Almanya temsilciliginde dolandiricilik iddialari nedeniyle goz altina alinanlar olmus. Alinan bagislarin bir kisminin amaci disinda kullanildigi iddia ediliyor. Bu iddialar dogrultusunda da temsilciligin bazi uyeleri Alman mahkemelerinde yargilaniyormus. Isin ilginci bu iddialarin icinde RTUK baskaninin ve Kanal 7 yoneticilerinin adi da kuryelik yaptigi iddiasiyla geciyor. Mahkemeye cikanlardan temsiciligin muhasebecisi ise sucunu itiraf ediyor ve sucunda ceza indirimi talep ediyor. Haber uzun bir sure Almanya'daki mahkeme goruntuleri verilerek anlatildiktan sonra, ekranda Ugur Dundar gorunuyor. RTUK baskaninin avukatinin haber kanallarina gectigi tekzipten bahsediyor. Konuyla kesinlikle iliski olmadigi belirtiliyor. Kendilerini yuzyilin yardim hareketi olan lanse eden dernek aslinda ilk once Kanal 7'de bir program olarak baslamisti. Daha sonra ilgi devam edince derneklestiler.

Kanalda haber bitince, baska bir kanalda Deniz Feneri'nin reklamina rastliyorum. Bir izleyici olarak aklim karisiyor. Az once dolandiriciliga adi karismis bir dernegin simdi de yardim etmemize yonelik donen reklaminiyla karisilasiyorum. Hic icime sinmiyor.

Bugun gazetede okudugum kadariyla Almaya'daki dernekle Turkiye'dekinin hic bir baglantisi yokmus. Olabilir tabii ki...Yani baglantisi olmayabilir. Ama bu haberler bir kere gundeme geldikten sonra bir kriz yonetiminin yapilmasi sart. Ozellikle Ramazan ayinda, bagislarin tavan yapabilecegi ve insanlarin yardim duygularinin arttigi bir donemde yalan da olsa boyle bir haberle gundeme gelmesi dernek acisindan kotarilmasi zorunlu bir sorun olusturuluyor.

Gazetelerde dernek baskaninin yaptigi aciklamalar yer almis olsa da, bir basin toplantisi duzenlenmesi ( belki ben bunlari yazarken boyle bir toplanti gerceklestirilmistir ) ve halkin gozunde acik hic bir noktanin birakilmamasi gerekir. Hatta su anda donen reklamlar degistirilip, Turkiye'nin disinda hic bir temsilciliklerinin olmadigi ibaresi de reklama eklenilebilir.

Danone'nin basina gelen benzer bir vakada kriz yonetimi cok guzel yapilmisti. Akillardaki tum sorulara yanit verebilecek mesajlar bir cok farki mecrayla tuketicilere ulastirilmisti.

Gercekten adi gecen iki dernek birbirinden bagimsizsa bu zamana kadar verilmis emeklerin bosa gitmemesi icin bir an once calismalara baslanmasi gerekir.

1 yorum:

Ümit Kurt dedi ki...

Sanırım onlar da başbakan gibi 'bir kısım medyanın' abartması olarak görüyorlar olayı. hiç alakam yok ama hem yurtiçinde hem de yurtdışında yaptıklarını uzaktan seyredip güzel şeyler yapıyorlar diye düşündüğüm bir dernekti ama son yaşananlara olan 'tepkisizlikleri' bana sadece, tıpkı siyasetçiler gibi olayın üstüne gitmeyip unutulmasını beklemek gibi bir tavır aldıklarını düşündürüyor.