Pages

28 Mayıs 2010 Cuma

Organik Yiyecek Zincirleri


Bir varmış bir yokmuş...Eski zamanlarda fastfood yokmuş,sebzede meyvede hormon yokmuş, katkısız, doğal yiyecek ve içecekler çok bolmuş.
Şimdi masal gibi anlatmaya başladım ama pek haksız da sayılmam herhalde. Aslında çok eskiye bile gitmeye gerek yok. Bizim çocukluğumuzda sebzeler meyveler sadece mevsimlerinde tüketilirdi.Adım başı hamburger satılmazdı.Sonra gel zaman git zaman herseye hormonlu denilmeye başlandı.Yiyecek içerikleri daha detaylı okunur oldu.Nasıl bereketli birseyse bu hormon, 4 mevsim her sebzeyi bulur olduk. Ve yine nasıl bir ironiyse, kendi kendimize geldiğimiz bu noktadan kurtulmak için büyük bir keşif gibi organik üretimlere saldırmaya başladık.

Dünyada da organik fastfood zincirleri çıkmaya başlamış. Bunlardan bir tanesi California çıkışlı O!Burger . Butun malzemeleri organik olan bu restaurantın etleri de tamamen doğal olarak beslenmiş hayvanlardan sağlanıyor.

O!Burger dan biraz daha farklı olarak hizmet veren Organic to Go Home daha şık ve daha geniş bir konsepte sahip. ABD genelinde bir kaç lokasyonda şubesi olup aynı zamanda etkinlikler için de catering hizmeti veriyor.

Diyeceğim şudur ki, tüketici eğilimleri bazında niş gruplara hizmet verdikleri için takdir ettim ama OTG nin Washington DC.de şubesini kapattıgını ogrenince, bu tuketim egiliminin ne kadar fazla oldugunu dusunmeden edemedim.

Sevgiler,

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim büyüdüğüm yerde de herşey vakti zamanında yenirdi. Pizzayı, hamburgeri deneme sınavlarında başarılı olduğumuz zaman ödül olarak alırdık. En büyük fast food yiyeceğimiz köfte ekmekti, eğer mevsimlerden yazsa içinde domates, kışsa kuru soğan :)

Unknown dedi ki...

organik yada inorganik leziiz mi arkadas :D